Tsurumi

Tsurumi Csoport 5

Tsurumi szivattyúk

A Tsurumi a világ egyik legkomolyabb tradíciókkal rendelkező szivattyú gyártó a nemzetközi építőipari és szennyvizes piacon működő előállító üzemek közül. 1924-ben alapították és 1953-ban kezdett el merülő szivattyúkat gyártani, valamint egy óriási költségvetésű kutató-fejlesztő munkába kezdett, aminek köszönhetően számos újítást végzett a szivattyúkon.

A kyotói Tsurumi gyár a világ legmodernebb merülőszivattyú gyártó üzeme, éves szinten 1.000.000 darab szivattyú hagyja el a gyártósort a lehető legszélesebb körben alkalmazható típusokkal. Ezen felül a cégnek több kisebb üzeme is épült, amik együttesen csaknem éves 500.000 darabos állományt produkálnak. A gyártósorról leemelt szivattyúk között 1800 különböző modellt találunk, így gyakorlatilag nincs olyan építőipari és szennyvízkezelési terület, ami idegen lenne a Tsurumi számára, legyen az bármilyen tulajdonságú, minőségű folyékony halmazállapotú folyadék.

A Tsurumi szivattyúk felhasználási területei a teljesség igénye nélkül: alagútfúrás, homok- és bentonit szuszpenziók szivattyúzása, vízszintsüllyesztés, szennyvíztisztító technológiák, oxigénbevitel aktíviszapos folyamatokhoz, betonkeverő üzemek vízülepítő tartályai, üledék és fekália kiszivattyúzása, homokfinomítás kvarcit bányákban, nyílt színi bányaaknák víztelenítése, föld alatti helyiségek elárasztás elleni védelme, hordozójárműre szerelt mobil mosóberendezések és tűzoltóautók vízellátása, fémipari, élelmiszer-ipari, stb. folyamatok technológiai vízellátása akár „szörcsögő” (vízszintes helyzetű) üzemmódban.

Szennyvíz szivattyúk

A Tsurumi szennyvízszivattyúk teljes körű palettája elérhető a szennyvíz átemeléstől a levegőztetésen keresztül bármekkora méretben, mindenféle feladat ellátására. A Tsurumi gyár 90 éves fejlesztési tapasztalata biztosítja, hogy a kiválasztott szivattyú az igényeinek minden féle szempontból megfeleljen.

Keverőtárcsás iszap és homokszivattyúk

A Tsurumi keverőlapátos szivattyúi egyszerűen és hatásosan szállítják a homokot, iszapot és szinte bármilyen zagyot. A keverőlapát segítségével a folyadék egy részét visszaáramoltatja, ezzel egyfajta turbulenciát hoz létre, melynek segítségével az igen erős zagyokból is egy homogén elegyet képez, ami eltömődés nélkül folyamatosan áramlik keresztül a szivattyún.

Bányászat

A Tsurumi gyár nehézszivattyúi a legmostohább bányászati körülmények között is nagy üzembiztonsággal működtethetőek. A Tsurumi szivattyúk robosztussága és igen magas szintű teljesítőképessége azt eredményezi, hogy képesek a különböző iszapos, zagyos, homokos, bentonitos, cementes folyadékokat a legnehezebb üzemi körülmények között szivattyúzni.