Cikkek

Beázások elleni megelőző védelem, víztelenítés 1mm-ig

Tsurumi Lsc 1mm Leszivas

Az áradások elleni védelem komoly kihívást jelent a világ számos részén, különösen ott, ahol a szezonális időjárás okozhat intenzív esőzéseket. A csapadék okozta áradások komoly személyi és anyagi károkat is okozhatnak. Az őszi hónapokban, amikor a nagyobb esőzések gyakorisága és intenzitása növekszik, rendkívül fontossá válik a gyors és hatékony reagálás. Ilyen esetekben például egy heves esőzés során elöntött mélygarázsra vagy alsó szintekre gondolunk, ami potenciális kárt okozhat az otthonokban, irodákban és akár ipari létesítményekben is.

A Tsurumi LSC szárazra szívó szivattyú ilyen esetekben válik életmentő eszközzé, amelyre egyre több tűzoltóság és katasztrófavédelmi szolgálat támaszkodik, de sok csarnokban és otthonban is megtalálható a szivattyú. Ennek oka egyszerű; a kompakt, mindössze 30 centiméter magas és 196 mm széles egyfázisú szivattyú rendkívül kompakt, gyorsan telepíthető és rövid idő alatt képes a beázást megszüntetni.

Ami azonban igazán kivételessé teszi ezt a szivattyút, az az, hogy az LSC modell képes a vizet akár 1 milliméteres vízszintig kiszivattyúzni. Ezáltal lényegesen csökkenti a helyreállítási időt, segít minimalizálni a károkat, illetve lehetővé teszi a professzionális tűzoltók és más szolgáltatások számára, hogy gyorsan és hatékonyan dolgozhassanak. Ha pedig megelőző védelemként van telepítve az LSCE1.4S zagyszivattyú a helyiségbe, elektródás érzékelője segítségével már minimális víz megjelenésekor bekapcsol és segít szárazon tartani a felületet.  

Az LSC kopásálló szivattyú hatékony telepítéséhez és karbantartásához összegyűjtöttünk néhány hasznos tippet, ami az alábbi videón tekinthető meg:

Összefoglalva, a Tsurumi LSC szárazra szívó szivattyú életmentő eszköz a háztartásokban és ipari területeken, illetve a tűzoltósági és katasztrófavédelmi szolgálatok számára, amikor komoly áradásokkal kell megküzdeniük. Kopásálló kialakítása és a szivattyú azon képessége, hogy gyorsan és hatékonyan képes kiszivattyúzni a vizet akár a padló szintjéig, ideális eszközzé teszi az alacsonyan fekvő helyiségek, aknák víztelenítése során. Mindez hozzájárul ahhoz, hogy a okozott károk minimalizálhatók legyenek, és a visszaállítás a lehető legrövidebb idő alatt megtörténhessen. A hasznos tippeknek és tanácsoknak köszönhetően az LSC szivattyú hosszú távon is optimális teljesítményt nyújthat, így minden vészhelyzetben megbízható munkaeszköz lehet.