Cikkek

Új gyártóüzem Japánban és 100 éves évforduló

Tsurumi Uj Gyar 100 EV

Legújabb, 7. gyártóüzem Japánban

A Tsurumi, a piacvezető víztelenítő zagyszivattyúk gyártója új üzemet épít kiotói székhelyükön, ami a japán gyártó hetedik létesítménye lesz. A Tsurumi a globális ellátási láncokban a világjárvány óta bekövetkezett változásokra reagál - amelyeket az alkatrészek elérhetőségének és költségeinek ingadozása jellemez, kifejezetten az elektromotorok területén. A gyártási folyamat és a folyamatminőség nagyobb mértékű ellenőrzése és befolyásolása is indokolja a beruházást, így tudják garantálni házon belül a legmagasabb szintű minőséget.

A Tsurumi mintegy 70 millió eurót fektet be, és a termelés kezdetben az elektromos motorokra, minden szivattyú kulcsfontosságú elemére fog összpontosítani. A vállalat már most is évente mintegy 110 000 motort gyárt, főleg a nagyobb teljesítményű zagy és iszapszivattyú családokhoz.

Az új gyártóüzem nem csak az ingadozó elektromotorok beszállítási problémáit oldja meg, de új öntödét is építenek, hiszen Japánban az elmúlt 20 évben mintegy 70%-kal csökkent az öntödék száma, ezért ezt a gyártási folyamatot is saját tető alá hozzák.

Az öntőformákat a japán mérnökök tervezik és saját 3D nyomtatóikban készülnek a több homokrétekből rétegzett öntőformák, amivel képesek lesznek a hagyományos eljáráshoz képest növelni az öntési pontosságot.

Az új üzem a tervek szerint 2024 őszén kezdi meg működését, aminek eredményeképp rövidülhetnek a gyártási időtartamok. Az európai központ a gyártási és szállítási időt továbbra is a hatalmas, 20.000 darabból álló antwerpeni raktárkészlettel hidalja át, ennek köszönhetően az összes szivattyúmodell 2 héten belül szállítható Magyarországon.

A Tsurumi 100 éves fennállását ünnepli

A japán szivattyúgyártó, a Tsurumi Manufacturing Co. 100 éves évfordulóját ünnepli idén. Az évtizedek során a Tsurumi termékskálája a zagy és iszapszivattyúkon keresztül egészen a szennyvíz és ivóvíz technológiákig terjedt, biztosítva mind a hazai, mind a globális szektor igényeinek kielégítését.

A Tsurumi a víz- és emberbarát filozófiájával összhangban elkötelezett a biztonságos vízellátás és az időjárással kapcsolatos katasztrófák elleni védelem iránt. Miközben a világ a globális fenntarthatóság irányába mozdul el, a Tsurumi küldetése továbbra is a megbízhatóságra és a hosszú élettartamra koncentrál, beleértve a motorok túlméretezését és a robosztus tervezési filozófiát.

A jövőre nézve a Tsurumi is elkötelezi magát a társadalmi és környezetvédelmi célok mellett. Céljuk, hogy hozzájáruljanak a fenntartható társadalmi reformokhoz, miközben csökkentik a CO2-kibocsátást, minimalizálják a műanyaghulladékot, felkarolják a megújuló energiát és a digitális átalakulást.

Az 1924-es szerény kezdetektől a világszerte elismert gyártóvá válásig a Tsurumi nagyra értékeli jelentős múltját, és a fenntartható fejlődésbe és környezetbarát működésbe ágyazott jövő felé tekint.

Az alábbi videón rövid betekintést kaphatunk a japán gyártó történetébe és közelebb kerülhetünk filozófiájuk megismeréséhez: