Cikkek

Új Tsurumi CZ zúzó-vágó szivattyú

Tsurumi Cz zuzu-vago szivattyu

A kommunális nyers szennyvíz szállítása és hatékony kezelése létfontosságú a közegészségügy és a környezetvédelem szempontjából. A szennyvízben található nagymennyiségű idegen anyagok kihívást jelentenek ezeknek a rendszereknek, ami gyakran duguláshoz, meghibásodáshoz és költséges javításhoz vezet. A szivattyúk a szennyvízrendszerek szíve, aminek megfelelő kiválasztása létfontosságú az üzemelés és a hosszú élettartam szempontjából. Az idegen anyagok, közülük kiemelve a szálas és a hosszúkás formájú szilárd anyagokat, illetve a műanyagokat, jelenléte komoly károsodást okozhat a hagyományos szivattyúkban, előszőr eldugulnak a szivattyúk, de rövid időn belül a tekercselés és a mechanikus elemek is sérülhetnek. A Tsurumi megoldást kínál a CZ zúzó-vágó szivattyúk új termékcsaládjával, amelyet úgy terveztek, hogy megakadályozza a nyers szennyvízben lévő szilárd anyagok által okozott dugulásokat a hidraulikus hatékonyság megőrzése mellett.

A kommunális szennyvízátemelőkbe telepített szivattyúk járókerekei gyakran az alacsony nyomású központi szívási tartományban dugulnak el. A CZ szivattyúk járókerék kialakítása azonban olyan központi záróelemmel rendelkezik, amely megakadályozza a idegenanyag visszamaradását a járókerék központi középpontjában, így biztosítva az anyagok egyszerű továbbítását. A kétlapátos csatornás járókerék biztosítja a hidraulikai hatékonyságot a vágási teljesítmény csökkenése nélkül. Ezenkívül a Tsurumi egyedi szív alakú kialakítása fokozza a vágási hatékonyságot, összehasonlítva a hagyományos Tsurumi C vágókéses szivattyúkhoz képest ezáltal még ellenállóbb a dugulással szemben. A vágatmérettel folytatva az összehasonlítást a CZ széria kisebb méretűre vágja-aprítja a szilárd anyagokat, mint a C széria, ezáltal csökkentve a dugulás esélyét a szivattyút követő nyomott csőhálózatban is.

A Tsurumi tervezői a járókerék és a szívótárcsa anyagválasztása során gömbgrafitos öntvényt alkalmaztak, hogy ellenálljanak a kemény szilárd anyagoknak, mert a vágás során koptató és nyíró hatásnak is ki vannak téve.

Összefoglalva az Tsurumi CZ zúzó-vágó szivattyúk a japánok legújabb és leghatékonyabb megoldása az elromlott szennyízhasználata kultúrára, a nyers szennyvíz dugulásmentes továbbítására. Egyedi és hatékony zúzó-vágó mechanizmusával az idegen anyagokkal leginkább szennyezett átemelőkbe is bátran javasoljuk telepítését.

Elterjedésével minimalizálható, de akár teljesen meg is szüntethetők a dugulási események okozta kiszállások száma, ezáltal a CZ szivattyúk használatával jelentős üzemeltetési és karbantartási költségek is megtakaríthatók.

A CZ széria modelljei 2024 év folyamán érkeznek az európai készletekbe és lesznek elérhetőek Magyarországon is. További információkért kérjük keressenek minket megadott elérhetőségeinken!