Cikkek

Műszaki megoldások

Eszkz 3tsurumi Molino 7

Tsurumi szivattyúk műszaki megoldásai

A túlméretezett motorok, az olajemelő által biztosított olajkenés és olajhűtés, illetve a szivattyú felépítése biztosítja, hogy a Tsurumi szivattyúk folyamatos üzem esetén is ellenállnak a szárazon futásnak és a szörcsögő üzemmód is megengedett.

Hosszú élettartam, alacsony karbantartási igény

A Tsurumi szivattyúk csúszógyűrűjét megelőző védelemmel látták el, a járókerék poliuretán gumiból, a szivattyúház pedig lágyacél öntvényből készül.

Tartós szivattyúház

Kopásálló vastag öntvény ház, hosszú élettartam, magas teljesítmény mellett. Mindössze három csavart kell eltávolítani a járókerékhez való hozzáféréshez, ami a karbantartást vagy a szivattyú tisztítását is leegyszerűsíti.

Újratervezett motor

A Tsurumi szivattyúk motorjait 10-15% tartalékkal tervezték meg, ezáltal a sűrűbb, viszkózusabb közeget is képes továbbítani.

Műgyantás kábelkiöntés

A szivattyú belseje teljesen vízmentes. Minden egyes vezetékszál műgyantával van kiöntve, így kábelsérülés esetén sem kerülhet víz a motorba.

Olajemelő mechanizmus

A csúszógyűrűs tömítés csúszófelületei minden helyzetben (függőlegesen, vízszintesen, ferdén, alacsony olajszint esetén) kielégítő olajkenést kapnak, így a szivattyú folyamatosan üzemeltethető száraz, ill. szörcsögő üzemmódban motorleégés nélkül.

 Csúszógyűrűs tömítés

Nem közvetlenül a járókerék alatt helyezkedik el, hanem védve van egy kopóhüvely és egy ajakos tömítés által. Ez a megoldás az alkalmazástól függően legalább fél év – 1 év időtartamig teljesen elzárja a szennyezett folyadék útját a csúszógyűrűhöz. 

Zagyvédelem

Védőhüvely és „V” alakú kopógyűrű tartja távol a szennyeződéseket a tengelytől és a csúszógyűrűtől 

Egyszerű karbantartás

Hosszú élettartamuk mellett a Tsurumi termékei az egyszerű karbantartás és gyors javíthatóság jegyében vannak tervezve.

Egyszerű, mégis robosztus felépítésük azt jelenti, hogy alapvető szerszámok (csavarhúzó, villáskulcs) segítségével szétszerelhetőek, valamint ezen műveletek elvégzéséhez csak alapképzésre van szükségük a technikusoknak.