Kommunális és ipari szennyvíz szivattyúzás

Tsurumi Ut Szennyvizszivattyu

Ipari szivattyúk házilagos használatra

A Tsurumi szennyvízszivattyúk ipari berendezések professzionális használatra tervezve, azonban a lakosság is gyakran választja a kisebb motormérettel szerelt japán szennyvízszivattyúkat, hiszen az üzembiztonság kiemelkedő fontosságú partnereinknek. A legtöbb lakossági felhasználó nem kíván foglalkozni az átemelőben lévő szivattyúval, legszívesebben elfelejtené, az alacsonyabb kategóriájú szivattyúknál felmerülő dugulási jelenség pedig a legkevésbé kívánatos jelenség egy családi háznál vagy kisebb ipari fogyasztónál. Ezért javasoljuk nagy emelési magasság esetén a darálós GY szivattyúcsaládunkat, közepes nyomásosztályú telepítésnél pedig az POMA és UT szériák szennyvízszivattyúit.

Dugulasmentes tsurumi Szivattyu 2

Szennyvízszivattyúk szálas anyagokhoz

A kommunális szennyvízszivattyúzás napjaink legnagyobb kihívását a dugulás jelenti, hiszen a szennyvízhasználati kultúra az utóbbi években lényegesen megromlott. A WC-be dobott szálas anyagok, intim betétek, törlőkendők a hagyományos felépítésű szivattyúkat gyakran eldugítják. A szivattyúgyártók palettáján található darálós szivattyúk egy ideig képesek felaprítani ezeket a szálas anyagokat, azonban a vágókés kopása után a kis átömlési keresztmetszet miatt hirtelen megemelkedik a dugulási szám. A Tsurumi gyár japán mérnökei megoldásként egy speciális járókeréktípust fejlesztettek ki, melyben egy nagy átömlésű egycsatornás járókerék, az arra zömített karbid vágóél és egy barázdált szívótárcsa együttese biztosítja a hosszútávú dugulásmentes üzemelést. A hosszabb anyagok nyírása ebben az esetben is megjelenik, azonban csak akkor üzemel a vágóél, ha a szivattyúba kerülő szálas anyag nagyobb, mint a járókerék átömlési keresztmetszete. Ez a speciális járókeréktípus a Tsurumi C szivattyúcsaládban található meg, mely Magyarországon már számos vendéglátóipari egységben és közműszolgáltató cégnél bizonyította a kiemelkedő üzemelési tulajdonságát, beleértve a dugulási számok minimalizálását.

Tsurumi Uz Vortex

Nagy átömlési keresztmetszetű VORTEX szennyvízszivattyúk

A szennyvízszivattyúk egyik legelterjedtebb járókeréktípusa a VORTEX, örvénykamrás járókerék, melynek számos előnye van. A VORTEX járókeréknél nem a járókerékcsatornában adjuk át a mozgási energiát a folyadéknak, hanem a szivattyúházban hozzuk létre az örvényáramot. Ennek köszönhetően a kopás kisebb mértékű összehasonlítva a csatornás vagy csigavonalú járókerék típusokkal, illetve hasonló kategóriájú összehasonlításban az átömlési keresztmetszetek is lényegesen nagyobbak. A konstrukciónak köszönhetően a VORTEX járókerékkel szerelt szivattyúk kevésbé hajlamosak a dugulásra illetve a kopóalkatrészek élettartama is kedvezőbb a kisebb mértékű kopás miatt. A Tsurumi palettáján számos VORTEX járókerekű szivattyú megtalálható, a kisebb szállítási teljesítményigény esetén az Tsurumi UT széria, a nagyobb feladatok esetén az U és UZ széria búvárszivattyúit ajánljuk.

Tsurumi Csapadekviz Szivattyu

Tsurumi csapadékvízszivattyúk

A csapadékvízszivattyúk általában nagy szállítási mennyiségű átemelő szivattyúk, melyeknek a hirtelen érkező nagy mennyiségű csapadékot kell rövid időn belül továbbítaniuk. A kedvező energiahatékonyság és a megbízható üzemelés ezeknél a modelleknél kiemelkedő jelentőségű. A Tsurumi ipari búvárszivattyúk ezért kiválóan alkalmazhatóak a csapadékvizes alkalmazásokhoz, a megbízhatóságuk és robosztus konstrukciójuknak köszönhetően. A csapadékvizes alkalmazáshoz a B egycsatornás és BZ kétcsatornás Tsurumi szennyvízszivattyúkat választják ügyfeleink a leggyakrabban.