BBA önfelszívó elektromos centrifugál szivattyúk

Hogy működik az önfelszívó centrifugál szivattyú?

A járókerék folyadékban történő forgása szívóhatást hoz létra a szívóoldalon. A folyamatos forgással a szívócsőben lévő levegőt a szivattyú kiszívja és tovább nyomja a nyomócsőbe úgy, hogy a szivattyúházban lévő folyadékot képes megtartani. A felépítésnek köszönhetően a szivattyú a feltöltési fázisban sem fut szárazon és képes a folyadékok felszívására 7-8 méter mélységből is.

Miért hívják centrifugálszivattyúnak?

A centrifugálszivattyúk a folyadékok szivattyúzásához a járókerék forgásával centrifugális erőt használnak, ezért hívják centrifugálszivattyúnak. Ez a hidraulikus berendezések egyik legegyszerűbb fajtája, amelyet számos iparágban használnak alacsony és magas nyomású folyadékrendszer ellátására.

Hol használatos a centrifugál szivattyú?

A centrifugálszivattyúkat általában tiszta víz, ipari és kommunális szennyvíz, zagyvíz, oldószerek, szerves anyagok, olajok, savak, lúgok és bármilyen "híg" folyadék szivattyúzására használják ipari és háztartási alkalmazásokban egyaránt. Gyakorlatilag minden alacsony viszkozitású folyadék szállításához létezik alkalmas centrifugál szivattyú.

Milyen meghajtású centrifugálszivattyúkat forgalmazunk?

A BBA centrifugál szivattyúk rendelhetők elektromos, dízel, traktor vagy hajtás nélküli változatban, különböző anyagminőségben és telepítési készlettel.

 • BBA B-széria 2-pólus

  Motorteljesítmény: 1,1 - 30 kW
  Tápfeszültség: 230/400V
  Max. emelési magasság: 15 - 62 m
  Max. szállítás: 21 - 120 m3/h
  Tömeg: 26 - 186 kg
  Max. szemcseátmérő: 18 - 30 mm
  Szívócsonk/nyomócsonk: 1,5 " - 4"
  Motor: villanymotor
  Részletek
  Bba B50 Centrifugalszivattyu 2