Szivattyúk az árvízvédelemben

Elektromos zagyszivattyúk az árvízvédelem szolgálatában

Az árvízvédelemben kizárólag jó minőségű és hosszú élettartamú berendezések használata javasolt, hiszen szükséghelyzetben a szivattyúknak megbízhatóan kell üzemelniük. A Tsurumi elektromos zagyszivattyúk ezért nyújtanak jó megoldást, hiszen az egyszerű, robosztus kialakítás és a több mint 100 éves japán tervezői múlt biztosítja a legmagasabb fokú megbízhatóságot.

Munkaarok Viztelenites tsurumi szennyezetviz

Víztelenítés nehéz üzemi körülmények között

A árvízvédelemben sokszor ideiglenes vízgyűjtő pontokból, kis méretű zsompokból kell szivattyúzni, ezért nem biztosított a szivattyúk teljes alámerülése, a függőleges pozíció és a szárazra futás is gyakran előfordul. Az üzemelési körülményeken felül a szivattyúzott közeg gyakran tartalmaz homokot, kavicsot és iszapot, amik erőteljesen koptató hatásúak. A Tsurumi elektromos zagyszivattyúi kifejezetten ilyen körülményekre lettek kifejlesztve, ahol abrazív közeget kell szivattyúzni, hosszabb ideig is előfordulhat a szárazon futás, a "szörcsögő" üzemmódban történő szivattyúzás, ezen felül nem jelent problémát, ha a szivattyút akár vízszintesen helyezik el a zsompban, és a szivattyútest nagy része nem merül bele a közegbe. A szállítási paraméterek alapján könnyen kiválasztható a feladathoz megfelelő Tsurumi egyfázisú zagyszivattyú vagy háromfázisú elektromos zagyszivattyú.

Melyepites Szennyezettviz Szivattyu 3

Elektromos zagyszivattyúk vezérlése elektródás úszókapcsolóval

Az árvízvédekezéseknél sok esetben nincsen átemelő műtárgy kiépítve, ezért a víztelenítésre szánt zsompokba ideiglenesen telepített merülőszivattyúk vezérlését célszerű a legstabilabb szintkapcsolási módszerre bízni. Az egyik ilyen szintkapcsolási technika az elektródás szintvezérlés, mely során a zagyszivattyú oldalára épített elektróda az induktivitás elvét használva érzékeli a folyadékot és a fejrészbe épített relé segítségével indítja a búvárszivattyút. Miután a vízszint ismét az elektróda szintje alá csökkent, a szivattyú 1 perc üzemelést követően leáll. A leírásban bemutatott elektródás szintkapcsolás többek között a KTZE szivattyúcsaládban és KTVE széria zagyszivattyúiban, illetve az egyfázisú LB modellekben is megtalálható.

Árvízvédelemhez javasolt zagyszivattyúk